Μεγαλώνουν στην ύπαιθρο κάτω από τον ελληνικό ήλιο

Ο κύκλος παραγωγής ξεκινάει από τις μητρικές φυτείες μας αρωματικών φυτών, όπου δημιουργούμε τα σπορόφυτα και τα μοσχεύματα, τα οποία θα μεταφυτευθούν στο χωράφι για να μεγαλώσουν στο φυσικό περιβάλλον, εκτός θερμοκηπίων. Ακολουθούμε την ορθή γεωργική πρακτική και την ολοκληρωμένη διαχείριση.

 

Φροντίζουμε πάνω απ’ όλα για την αειφορία και την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος. Η μέθοδος καλλιέργειάς μας εξασφαλίζει σχεδόν μηδενική χρήση ζιζανιοκτόνων, αφού έχουμε επενδύσει σε τεχνικές και εξοπλισμούς για την απομάκρυνση των ζιζανίων με φυσικό τρόπο, όπως εδαφοκάλυψη με γεωυφάσματα ή βοτάνισμα, το κοινό «ξεχορτάριασμα» με το χέρι.

Υπηρετούμε τον σύγχρονο υγιεινό τρόπο ζωής και την επανασύνδεση με τις διατροφικές μας ρίζες, παράγοντας ασφαλή και υψηλής θρεπτικής αξίας φρέσκα μυρωδικά και κηπευτικά. Δημιουργούμε ιδιαίτερα προϊόντα που προσφέρουν νέες γευστικές εμπειρίες και διαμορφώνουν διατροφικές συνήθειες.

 

 

Το ξεκίνημα έγινε τη δεκαετία του ‘90 από μία ομάδα νέων ανθρώπων με εμπειρία στην αγροτική παραγωγή και με κοινό όραμα. Η ιδέα ήρθε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ενώ στο εξωτερικό ήταν διαδεδομένη η χρήση των φρέσκων μυρωδικών στην καθημερινή μαγειρική, στην Ελλάδα – ενώ τα μυρωδικά είναι στο φυσικό τους περιβάλλον –, δεν υπήρχε συστηματική καλλιέργειά τους και ο καταναλωτής λόγω αστυφιλίας δεν είχε πρόσβαση σε αυτά. Έλλειπε, δηλαδή, αυτό ακριβώς που είχαν οι γιαγιάδες μας στο χωριό. Είδαμε, λοιπόν, αυτό το κενό και θελήσαμε να το καλύψουμε.

 

Έλλειπε, δηλαδή, αυτό ακριβώς που είχαν οι γιαγιάδες μας στο χωριό.

Στην αρχή, η μεγάλη δυσκολία ήταν να κερδίσουμε το στοίχημα γιατί το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αφού θέλαμε να φέρουμε κάτι πρωτόγνωρο για τις συνήθειες του καταναλωτή. Πιστέψαμε όμως βαθιά σ’ αυτό και επιμείναμε, μαζί με τους πελάτες μας και τους σεφ. Οι σεφ, μάλιστα, που είχαν δει ότι στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν φρέσκα μυρωδικά στη μαγειρική, ενθουσιάστηκαν που επιτέλους τους δώσαμε α’ ύλη για να δουλέψουν. Με το πείσμα μας και συμμάχους μας τον ήλιο, την εύφορη ελληνική γη και το μικροκλίμα της υπαίθρου μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία αγορά που δεν υπήρχε και να μάθουμε στον σύγχρονο καταναλωτή να χρησιμοποιεί φρέσκα μυρωδικά στην καθημερινή διατροφή του, προσφέροντάς του επώνυμα προϊόντα, ασφαλή και με υψηλές προδιαγραφές.

 

 

Σήμερα, έχουμε αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας, με αλυσίδες super market και mini market, καθώς και με επιλεγμένα μανάβικα, παντοπωλεία και deli, σε όλη την Ελλάδα.

Με βασικούς άξονες την αειφορία και την ισορροπία της φύσης και με έντονο το αίσθημα της οικολογικής συνείδησης, ακολουθούμε παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής και προσπαθούμε να αξιοποιούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής, όπου ευδοκιμεί το κάθε είδος, ώστε να μη χρειάζεται να επέμβουμε με τεχνικά μέσα στην καλλιέργειά του. Έχουμε εδώ και πολλά χρόνια σύμβαση με εταιρεία ανακύκλωσης, όσον αφορά τα υλικά συσκευασίας, ενώ είμαστε σε διαδικασία κομποστοποίησης της οργανικής ύλης που απορρίπτουμε κατά τη διάρκεια της διαλογής.

 

 

Είμαστε υπέρμαχοι της βιώσιμης γαστρονομίας και της καταπολέμησης του food waste. Μελετάμε τις ανάγκες ενός νοικοκυριού ώστε οι ποσότητες των συσκευασμένων προϊόντων μας να είναι αυτές που χρειάζεται η νοικοκυρά, και μάλιστα χωρίς φύρα, αφού είναι βρώσιμο όλο το περιεχόμενο των συσκευασιών μας. Μας ενδιαφέρει η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, τηρώντας πάντα τα διεθνή πρότυπα ποιότητας, από την καλλιέργεια έως τη διακίνηση, ώστε να γίνει το «Άρωμα» συνώνυμο των ασφαλών φρέσκων μυρωδικών, παραδοσιακών χορταρικών και κηπευτικών στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά.

Πρωτοποριακά σκεπτόμενοι, στις αρχές του 2000 παρουσιάσαμε πρώτοι στην ελληνική αγορά τα συσκευασμένα φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα σε γλαστράκι αρχικά και στη συνέχεια φρεσκοκομμένα σε ειδικά μελετημένες, καλαίσθητες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, που συντελούν στη συντήρηση στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υποβαθμίζεται η υψηλή ποιότητα και η διατροφική αξία τους.

 

Στις αρχές του 2000 παρουσιάσαμε πρώτοι στην ελληνική αγορά τα συσκευασμένα φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα σε γλαστράκι

Μετάβαση στο περιεχόμενο